Kevin van Geet (17-02-1993, Veldhoven) groeit op in het Brabantse dorp Hapert. Een normale jeugd met weliswaar de bekende hobbies als voetbal en tekenen, maar toch enkele bijzondere nevenactiviteiten. Zijn creativiteit en organiserend vermogen zorgden ervoor dat hij op jonge leeftijd geheel zelfstandig al een heus kindercircus opzette, en Hapert in de winterperiode verraste met het fenomeen 'discoschaatsen' op stuk ondergelopen weiland.

 

Ondanks zijn opa directeur en oprichter van het - nog steeds bestaande - Nederlands Circus Harlekino (www.circusharlekino.nl) is, maakt de term circus nog maar een klein deel uit van zijn jeugdjaren. Na de HAVO op het Pius X College te Bladel reist hij dagelijks naar Den Bosch om uiteindelijk in juli 2014 de HBO-opleiding 'Tuin- en Landschapsmanagement' te voltooien.

 

Naarmate het beƫindigen van de periode als student in zicht komt, stijgt ook de passie voor het circus. Eerst nog deels verstopt en vooral geuit als circusfan waarbij hij circussen in heel Europa bezocht en recensies schreef, later ook hobbymatig als artiest en webmaster. Zo haalde hij het Freiwalds Menagerie Circus naar zijn Hapert, trad er op als kinbalanceur en ondersteunde daarnaast zijn opa's circus Harlekino met PR - activiteiten. De afgelopen jaren reisde hij ook in de zomervakanties met zijn opa mee: iedere dag opbouwen op een andere camping, druk maar leuk en leerzaam.

 

Door een toevallig bijbaantje als medewerker van de lichtregie bij het Circus Belly-Wien, raakt hij bevriend met de Duitse familie Zinnecker. Hier staat hij - uit nood omdat er geen spreekstalmeester voor het nieuwe seizoen gecontracteerd was - in 2012 voor het eerst als presentator in de piste. En nog steeds volgt hij zijn opleiding in Den Bosch, dit betekend dagelijks op-en-neer rijden tussen het reizend circus en het schoolgebouw.

 

In het laatse jaar van zijn opleiding wordt duidelijk dat hij zijn hart gaat volgen: het circus in! En dat betekend niet alleen een bijzonder beroep, maar ook nog eens een 'way of life'. Het circus, daar werk je namelijk niet van maandag tot vrijdag van 9 tot 5, maar 7 dagen per week, zonder vakanties. Als ZZP'er verhuurd hij zichzelf aan circussen in binnen- en buitenland en verzogd niet alleen het presentatiewerk en administratieve ondersteuning.

 

Zijn vriendschap met de Duitse familie Zinnecker heeft ervoor gezorgd dat hij de Duitste taal beter beheerst dan de gemiddelde middelbare scholier die op Duits afstudeerd, en daarmee gaan ook de deuren naar het buitenland open. Zo presenteerde hij oa. het programma van het 2e Schweriner Weihnachtscircus in Noord-Duitsland.

 

In 2015 neemt hij de productie van het Kerstcircus Etten-Leur voor zijn rekening. Een traditie is geboren, en wordt door West-Brabant warm ontvangen. Nu het Kerstcircus erop zit, lonkt het naar meer.

Hij is nu bezig met de voorbereidingen voor een drie-tal grote winterprojecten en verzorgt in de zomer invulling aan circus-gerelateerde evenementen.

 

Daarnaast maakt Van Geet zich sterk voor de belangen van het circus in de politieke discussie omtrent het verbod op 'wilde' circusdieren. Zo was hij te zien in het NOS-journaal, Editie NL, Hart van Nederland en de NPO-talkshow 'Pauw'.

 

May all your days, be Circusdays!


Biografie

Kevin van Geet Circusproducties
Postbus 72
5530 AB Bladel


T) 0031 6 121 966 05

E) info[@]kevinvangeet.nl

www.kevinvangeet.nl


Kamer van Koophandel  60657847

BTW NL213844631B01

Bank NL47RABO 0181044374